Ronja og Jaki's hvalpe.

Vi er nu 7 uger - og vi elsker at ligge i sækkestolen.

Far Jaki på besøg. Familiehygge.

6 uger gamle - søde, sjove og frække. Vi øver i øjeblikket at tisse mm udenfor.

Vi er nu 4 uger og rigtig sjove. Vi leger og oplever en masse spændende ting. Vi har mødt en sjov støvsuger, "smagt" på en meget tålmodig kat, løbet igennem en tunnel og en masse andre ting. Se også fotosiderne, hvor vi er samlet og hver for sig.

Den lille familie er faldet lidt tilfældigt i søvn.

Vi hygger. 15 dage gamle.

Hvad gør man når man gerne vil med op i stuen, og hvalpekassen står i køkken alrummet? Man får da bare sin hundekurv med. Der er da nemt plads til hele familien 🐕

Og bliver det for varmt kan man lige lægge sig ved siden af kurven et øjeblik. 🐕 2 dage gammel 🐕🐕🐕

Den stolte mor med sine små hvalpe.

Den 9. marts 2016 fik Ronja 3 små søde hvalpe.

Endelig - så skete det. På 61. dagen fødte Ronja 3 små søde hvalpe. Først kom der en cremefarvet han på 292 g, herefter en mørk han med sort maske på 283 g, og til sidst en mørk hun med sort maske på 270 g.

Selve fødslen gik rigtig fint. Ronja tog sig straks af sine hvalpe, og de bliver slikket og puslet af deres omsorgsfulde mor. Vi må også gerne både se og røre, men de første dage hilser vi mest på dem i kassen hos Ronja. Det kræver  lidt overtalelse at få Ronja ud og tisse m.m., da hun lynhurtigt vil tilbage til de små pus - så alt er i den skønneste orden.

Vi glælder os til at følge hvalpene, og give dem en masse gode oplevelser i deres første 8 uger. Se mere om hvordan vi forestiller os det er at være hvalp her hos os under fanen: Vi tænker....

Ligeledes kan I se billeder og videoer af hvalpene under fotoalbum.

Vi glæder os til at vise dem frem.Cool

Ronja og Jaki hygger sig !!!

Vi venter Islandske Fårehunde hvalpe til marts 2016.

Ronja og Jaki venter hvalpe omkring d. 13/3 2016- og vi glæder os !!!

Ronja og Jaki er 2 dejlige Islandske Fårehunde på henholdsvis 3½ og 4 år, som Islandsk Fårehundeklubs Avlsudvalg har foreslået som et godt match i fht. at få hvalpe.

Da vi sidste år tog beslutningen om, at Ronja skulle have lov til at få et kuld hvalpe i foråret 2016, henvendte vi os til Islandsk Fårehundeklub for at få råd og vejledning. Både i fht. valg af hanhund, foreudgående undersøgelser af Ronja m.m., men også i forbindelse med det praktiske og forberedelserne i forbindelse med at få hvalpe.

Vi fik en rigtig god vejledning - og første step var, at få Ronja øjenlyst og HD scannet. Hun blev godkendt uden anmærkninger ved øjenlysningen, og HD scanningen af hofterne viste, at hun har A-hofter.  Herefter bad vi avlsudvalget komme med nogle forslag til et godt hanhundematch til Ronja - både genetisk, men også i fht. den mentalbeskrivelse, vi har fået lavet af Ronja tidligere.

Vi fik nogle forskellige forslag, hvoraf vi udvalgte 3 hanhunde, som vi gerne ville lære nærmere at kende. Efter både vi og Ronja havde mødt alle 3 - iøvrigt rigtig dejlige hanhunde- og deres søde og imødekommende ejere- valgte vi Jaki, som hanhund til vores hvalpeprojekt.

Vi mødtes med Jaki's ejere og fik lavet en parringsaftale- så der var en klar aftale omkring forløbet. Så skulle vi bare vente på, at Ronja kom i løbetid.

Da tiden var kom Jaki på weekend hos os. Det var dejligt at møde Jaki, og opleve ham sammen med Ronja. De har begge et utroligt dejligt og roligt sind, og man kan da kun blive i godt humør af 2 dejlige hunde, der smiler til en.

Den forlængede weekend resulterede i ialt 4 parringer, så nu venter vi bare i spænding. Vi vil løbende opdatere denne side efterhånden som vi nærmer os terminen.

Har I adgang til www.hundeweb.dk kan I læse yderligere om:

Ronja: Jasil's Geira: DK16701/2012Jaki: Skögum Mestur DK05261/2011

Vi glæder os til at holde jer orienteret omkring forløbet.

Ligeledes kan I se parringslisten på www.islandskfaarehund.dk

Har I spørgsmål m.m. kan I henvende jer til Tommy eller Helle Jacobsen på

mail: htjacobsen@mail123.dk eller mobil: 51361067.

 

 

Beskrivelse af Ronja.

 

Jasil's Geira: DK16701/2012

Dagligt navn: Ronja.

Født: 29/8 2012.

HD: A

Øjenlyst: Ingen anmærkninger.

Mentalbeskrevet: Ja, se evt. www.hundeweb.dk

Udstillet: Nej ikke endnu.

Farve: Rød, hvid på mave, ben og hale. Sort maske.

Pelslængde: Semi langhåret.

Størrelse: En lille Islandsk Fårehund (11 kg).

Temperament: Rolig og harmonisk familiehund. Altid glad og imødekommende. Elsker lange gåture og at komme i hundeskoven. En svømmetur i søen er da heller ikke af vejen. Kan med de fleste hunde, men kan finde på at gø af mindre hunde, når hun er i snor - oftest bare fordi hun gerne vil hilse på eller lege. Er ellers ikke særligt gøende. Leger og hygger sig med vores kat, og er interesseret i vores andre dyr. Er lydig og en rigtig cirkushund, der elsker at lave tricks. Dog glipper det lidt med hørelsen, hvis der kommer en hare eller et rådyr på marken. Ronja er vant til at være med, når vi skal noget. Hun er bl.a. med ude og se fodboldkampe jævnligt. Hun er med os på ferier, og klarer fint lange køreture. Hun er med, når vi er ude at sejle i både robåd, kano og med færge. Ronja har ingen problemer med at være alene hjemme. Hun har aldrig ødelagt noget – dog skal man være opmærksom på, at der ikke står mad indenfor hunde-rækkevidde. Når vi er hjemme vil hun helt klart helst være i nærheden af os. Hun er aktiv udenfor – og stille og rolig indenfor.

Ronja er kort sagt verdens bedste hund ;)