Hvalpene stortrives og er bare så søde og sjove.

Når hvalpene er vågne indstilles alt arbejde - så vi kan nyde dem - de er så sjove.

Nu er Vilma, Bjarki og Baldur ved at nærme sig de 5 uger. De er alle vokset godt - og stortrives. De er igang med at udforske verden - både indenfor og udenfor. De er alle meget nysgerrige - og går ikke af vejen for at undersøge både støvsuger, kosten, opvaskemaskinen, katten og hvad vi ellers lige støder på.

Vi er så småt igang med renlighedstræningen - så hver gang de har sovet, spist og leget - så er det en tur udenfor for at få tisset af. Det bliver også til et par ture om natten, hvor de er gode til at give lyd, når de skal ud.

Vi nyder at hvalpene er en del af vores hverdag - selvom man lige skal være ekstra opmærksom på, hvor man sætter sine fødder. De vil helst være lige omkring en - men det er jo helt rigtigt for en Islandsk Fårehund.

Ronja passer de små rigtig godt, men hun nyder også sine daglige gåture, hvor hun lige får en pause. Der har været en masse og besøge os (og i høj grad hvalpene Smiler stort) så de får hilst på en masse forskellige mennesker.

Vi elsker at vise dem frem - og synes selvfølgelig selv at det er verdens sødeste hunde.

Den 12. september 2018 fik Ronja 3 små søde hvalpe.

Endelig hjemme med 3 små søde hvalpe.

Det gik ikke helt som planlagt......

Endelig - så skete det. På 64. dagen fik Ronja veer. Desværre måtte hun forbi dyrlægen, da der ikke rigtigt skete mere. Den første hvalp lå forkert, så med kyndig hjælp fra vores dygtige dyrlæger, fødte Ronja den første hvalp - en dejlig mørk han med sort maske på 345 g. Herefter gik det stærkt med de næste to. Desværre var den andenfødte misdannet - og måtte aflives med det samme. Så fulgte der en skøn rød han med sort maske på 260 g.

Herefter tog vi i samråd med dyrlægen hjem. Efter en times tid fik Ronja veer igen, men desværre var det igen en svær fødsel - og der kom en fin, men dødfødt han hvalp.

I samråd med dyrlægen tog vi igen afsted til dyrlægen  så de kunne hjælpe den sidste hvalp til verden. Umiddelbart efter ankomsten fødte Ronja en fin mørk tæve hvalp med sort maske på 315 g. Det var noget af en hård omgang - både for Ronja og os. Men igen viste Ronja os, hvor sej hun er. Hun tog det hele stille og roligt - og midt i tumulten var hun den perfekte, og omsorgsfulde mor, der både slikkede og nussede de små søde hvalpe, som om alt var i skønneste orden. Selv dyrlægen roste hende, og var imponeret over hvor rolig og afbalanceret hun var gennem hele forløbet.

Vel hjemme igen med 3 søde og sunde hvalpe samt en træt, men stolt Ronja, måtte vi lige fordøje dagens oplevelser - og vi kom hurtigt til den konklusion, at vi trods det hele, er ovenud glade og lykkelige for, at vi nu har 3 skønne hvalpe - og en glad og intakt mor-hund. Det kunne nemt være gået meget værre. 

Ronja har som sagt fra starten taget sig 100 % af sine hvalpe, og de bliver slikket og puslet af deres omsorgsfulde mor. Vi må også gerne både se og røre, men de første dage hilser vi mest på dem i kassen hos Ronja. Det kræver  lidt overtalelse at få Ronja ud og tisse m.m., da hun lynhurtigt vil tilbage til de små pus - så alt er i den skønneste orden. Til gengæld har hun fået en glubende appetit, så nu skal der bare fyldes på depoterne.

Vi glælder os til at følge hvalpene, og give dem en masse gode oplevelser i deres første 8 uger. Se mere om hvordan vi forestiller os, det er at være hvalp her hos os under fanen: Vi tænker....

Ligeledes kan I se billeder og videoer af hvalpene under fotoalbum.

Vi glæder os til at vise dem frem.Cool

Ronja og Frændis hvalpe.

Frændi på besøg.

Ronja og Frændi venter hvalpe omkring d. 9/9 2018- og vi glæder os !!!

Ronja og Frændi er 2 dejlige Islandske Fårehunde på henholdsvis 6 og 5½ år, som Islandsk Fårehundeklubs Avlsudvalg har foreslået som et godt match i fht. at få hvalpe.

Umiddelbart efter Ronja havde haft hvalpe i 2016 besluttede vi, at hun skulle have lov at have et kuld mere efter et par år, hvis hun er var ved godt helbred - og i god form. Denne gang har vi jo haft lidt erfaringer at trække på - så vi har indtil videre kun brugt avlsudvalget til at vejlede os i valg af hanhund. I den forbindelse er der taget højde for det genetiske, hofteundersøgelserne, mentalbeskrivelserne for begge hunde, og forhold omkring kryptokisme. Så vi har taget alle forholdsregler vi har kunnet i fht. at avle sunde og raske hvalpe.

Ronja er selvfølgelig øjenlyst og HD scannet. Hun blev godkendt uden anmærkninger ved øjenlysningen, og HD scanningen af hofterne viste, at hun har A-hofter.  

Vi fik nogle forskellige forslag, hvoraf vi udvalgte 3 hanhunde, som vi gerne ville lære nærmere at kende. Efter både vi og Ronja havde mødt alle 3 - valgte vi Frændi, som hanhund til vores hvalpeprojekt.

Vi mødtes med Frændi og hans ejer og fik lavet en parringsaftale- så der var en klar aftale omkring forløbet. Så skulle vi bare vente på, at Ronja kom i løbetid.

Da tiden var inde var vi på besøg hos Frændi af flere omgange. Det var nogle rigtig varme dage - så det var dejligt med de lidt køligere aftener. Begge hunde havde et utroligt dejligt og roligt sind, og man kan da kun blive i godt humør af 2 dejlige hunde, der smiler til en.

Anstrengelserne resulterede i ialt 3 parringer, så nu venter vi bare i spænding. Vi vil løbende opdatere denne side efterhånden som vi nærmer os terminen.

Har I adgang til www.hundeweb.dk kan I læse yderligere om:

Ronja: Jasil's Geira: DK16701/2012. FrændiSummardáin Sindri Asbjörn Frændi: DK05324/2013

Vi glæder os til at holde jer orienteret omkring forløbet.

Ligeledes kan I se parringslisten på www.islandskfaarehund.dk

Har I spørgsmål m.m. kan I henvende jer til Tommy eller Helle Jacobsen på

mail: htjacobsen@mail123.dk eller mobil: 51361067.

 

 

Beskrivelse af Ronja.

 

Jasil's Geira: DK16701/2012

Dagligt navn: Ronja.

Født: 29/8 2012.

HD: A

Øjenlyst: Ingen anmærkninger.

Mentalbeskrevet: Ja, se evt. www.hundeweb.dk

Udstillet: Nej ikke endnu.

Farve: Rød, hvid på mave, ben og hale. Sort maske.

Pelslængde: Semi langhåret.

Størrelse: En lille Islandsk Fårehund (11 kg).

Temperament: Rolig og harmonisk familiehund. Altid glad og imødekommende. Elsker lange gåture og at komme i hundeskoven. En svømmetur i søen er da heller ikke af vejen. Kan med de fleste hunde, men kan finde på at gø af mindre hunde, når hun er i snor - oftest bare fordi hun gerne vil hilse på eller lege. Er ellers ikke særligt gøende. Leger og hygger sig med vores kat, og er interesseret i vores andre dyr. Er lydig og en rigtig cirkushund, der elsker at lave tricks. Dog glipper det lidt med hørelsen, hvis der kommer en hare eller et rådyr på marken. Ronja er vant til at være med, når vi skal noget. Hun er bl.a. med ude og se fodboldkampe jævnligt. Hun er med os på ferier, og klarer fint lange køreture. Hun er med, når vi er ude at sejle i både robåd, kano og med færge. Ronja har ingen problemer med at være alene hjemme. Hun har aldrig ødelagt noget – dog skal man være opmærksom på, at der ikke står mad indenfor hunde-rækkevidde. Når vi er hjemme vil hun helt klart helst være i nærheden af os. Hun er aktiv udenfor – og stille og rolig indenfor.

Ronja er kort sagt verdens bedste hund ;)